top of page

Convocatòria manifestació personal laboral de bombers 21 de juny de 2022 a les 14:00

Updated: Jun 20, 2022


QUI SOM?


El 5% del SPEIS (Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvame

nts) està format per personal laboral: TEOC (Tècnic/a Especialista Operador/a de Control de Bombers), TEMH (Tècnic/a Especialista Manteniment Helicòpter), Taller Ràdio, Conductors, EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal), AOF (Ajudant/a d'Ofici Forestal), Premsa i GRAF (Grup Recolzament Actuacions Forestals).


Sense nosaltres el cos de bombers NO POT FUNCIONAR: gestionem les comunicacions dels bombers, realitzem els gruatges en els helicòpters, portem l'avituallament als focs forestals, treballem amb eines manuals per perimetrar un foc, arreglem les emissores, carreguem mànegues en els focs i informem de l'emergència a cada minut. Això són només algunes de les funcions que realitzem i permeten que els bombers puguin desenvolupar la seva feina.


Les nostres condicions laborals són cada cop més precàries i estan començant a afectar la qualitat de l’operativa de bombers i el servei que donem a la ciutadania.


QUÈ RECLAMEM?


1. Formar part del cos de bombers. Actualment estem regits per un conveni laboral que no té en compte que treballem en emergències, generant incompatibilitats entre la normativa laboral i la nostra feina.

2. Ampliació de plantilla estable: l'actual programa de contractació de reforç només ens permet a cada persona treballar 6 mesos en un total de 2,5 anys!!! Es perdrà l’expertesa del personal que porta anys a les borses de treball i es malbarataran diners públics fent convocatòries i formacions constants de personal nou que rotarà cada 6 mesos.


3. Estabilitat: Som interins des de fa molts anys i les places estan sortint ara a concurs amb el perill de deixar fora gent que porta molt de temps en una feina tant especialitzada.


4. Pla de formació anual específic per a cada col·lectiu.


5. Condicions dignes quan ens desplacem al Centre de Comandament de Bombers en una emergència: assegurança de vida adequada al risc, cobrar el plus de perillositat i formació adequada.


Som personal IMPRESCINDIBLE pel bon funcionament del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i demanem unes condicions laborals dignes: acabar amb la temporalitat i destinar els recursos necessaris per tal de pal·liar la situació actual


bottom of page