top of page
DEPARTAMENT DE SALUT
SECCIÓ SINDICAL DE CATAC-IAC

La clàssica postura del desesperat

 

11.11.2015

 

Tot desesperat/da recorre a l'amenaça per conservar el poder i el privilegi pensant que fa por a algú. Quina forma d'enganyar-se!!

Entenem el que diu "Conveniència de Catalunya". Perdre l'accés a les conselleries, a les empreses públiques, a les societats anònimes i mercantils que tanta  pau els hi ha donat,  a la presidència... fora un pal terrible ara que estan donant comptes del 3% i de les licitacions realitzades. És un pal.

Com diria doña Marta: Ens fan fora de casa.

No patiu, amb una mica de sort alguns potser tenen casa gratis al carrer Entença...

Com a empleats públics de la Generalitat pensem que tot canvi es sa i necessari.

 

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/estrategia-cdc-contra-cup-investidura-artur-mas-4660927

 

Amb la cara de pomes agres...

 

14.10.2015

 

Ahir es veia el nostre Conseller amb cara de preocupació caminant al costat de la resta de manifestants que defensaven els imputats del 9N.

 

Podem especular sobre el per què d'aquesta cara de preocupació del conseller Ruiz, fins ara poc amic de vincular-se a aquest tipus de fet.

 

La primera, podria ser perquè proximament haurà de tornar a la sanitat privada (dintre de dos anys d'acord amb la Llei d'incompatibilitats), i que se'l vinculil amb el fet nacionalista li pot reportar problemes en el Món del negoci. Recordem que per a ell la sanitat és universal, privada i de paganini (no el gran compositor). Aquesta universalitat el durà a fer negocis amb la resta d'Espanya.

 

La segona pot ser que vegi el su propi futur, entrant en l'edifici del Tribunal Superior de Justícia però dirigint-se a la Sala Penal, com imputat. Quan es juga amb foc un es crema. Mai se sap.

 

La tercera que no tingui clar si una de les darreres licitacions/xollos que ha concedit val la pena o no. Ja li diem nosaltres que NO.

 

http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6974/1449130.pdf

 

El Departament de Salut, té un planter de juristes prou bo i extens com per necessitar gent de fora. I en qualsevol cas també hi ha el Gabinet Jurídic central.

 

O la quarta, deu pensar si la seva nova cacicada en el Departament passarà desapercebuda o no.

 

NO. Ens hem adonat.

 

L'Honorable Conseller ha decidit augmentar els nivells a lo bèstia d'uns quants a costa d'una majoria.

 

Així aprofitant en el silenci la nova RLT que s'està preparant i la reestructuració del Departament de Salut, aprofita per augmentar descaradament els nivells d'unes poques persones escollides i es fa rebaixant els nivells d'una altra part de personal caigut en desgràcia.

 

Es rumoreja que en el nou repartiment de cromos Sanitat va para a ERC. Ja veurem. El cert és que ens han arribat imputs per diverses vies tant de dintre com de fora del Departament.

 

Ara entenem  perquè alguns subdirectors i subdirectores fan cara d'ERC darrerement.... De socialistes a convergents i de convergents a republicans. Arribaran a ser del PP o de la CUP si cal??

 

Perque si la Conselleria de Salut fos el preu de la CUP, per posar  un exemple, per recolzar el nou Gonvern (sempre sense el president Mas per descomptat....), potser la festa la faríem personal de base per una vegada. O així ho volem creure!!

 

Fora bo veure caure el castell neoliberal sanitari, remenar tota la comptabilitat del Departament de Salut i la XHUP, i veure desfilar gent vers a la Sala Penal del TSJC.

 

Interpretant la privatització

 

21.09.2015

 

El conseller Ruiz no es cansa de dir que no hi ha cap privatització de la sanitat pública catalana.

 

Bé, a veure com ho explica:

 

http://www.eldiario.es/catalunyaplural/diarisanitat/sanitat-catalana-frontera-public-privat_6_432266788.html

 

Si bé és cert que tant la Convergècia Catalana i Unió com el tripartido es van apuntar alegrement al negoci sanitari.

 

La dreta catalana es ven el Clínic

 

22.07.2015

 

Sota l'aparença d'un consorci hospitalari entre l'Hospital Clínic i la Universitat de Barcelona avui es publica al DOGC la nova forma de gestió del barcelonès Hospital Clínic, una institució símbol de bon servei a la ciutat.

Encapçalats pel conseller Ruiz els neocon del Departament de Salut han aconseguit fer-se amb aquesta mítica institució i obrir les portes a la seva privatització, convertint el que era una institució de tots en una fica privada d'uns quants.

D'entrada crida l'atenció que en moments de crisi es creïn un consells de direcció i de tot tipus amb dret a dietes i indemnitzacions per assistència a reunions (amb diner públic), reunions que serviran per canalitzar la privatització dels serveis de l'Hospital Clínic a través de mútues privades, hospitals privats, instituts nacionals o estrangers, universitats públiques i privades, i, en definitiva, qualsevol forma de negoci.
 

Com sempre, com ja va inventar primerament Jordi Pujol amb els empreses participades de Banca Catalana i després amb les empreses públiques en la Generalitat de Catalunya, o el seu imitador José Maria Aznar amb la venta de tots els serveis públics estatals, està previst que les despeses vagin a càrrec de tots i els beneficis per als amics.
 

Ja és un clàssic el tema, però fa una por tremenda un futur en mans d'aquesta gent que està més interessada en el comerç de la sang que en la vida de les persones.

http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6918/1435748.pdf

 

Els draps bruts del Clinic

FELICITATS!!

 

30.06.2015

 

L'OMS, una organització dedicada a la salut en tot el Món diu que el model de la Generalitat de Catalunya és del millor que hi ha i es basa per dir-ho en el PIAISS, un "Pla estratègic" dels que tant agraden en el Govern per facilitar l'atanció socio sanitària a la població.

Si teniu ganes de fer-li una ullada al Pla només heu de posar les seves inicials en el Google i us sortirà l'Acord del Govern del Pla.

Si a més teniu ganes de llegir-vos l'Acord trobareu a faltar un coseta que segurament se'ls hi va oblidar dir als represntants de l'OMS, que la Generalitat està privatitzant l'atenció socio sanitària:

http://www.directe.cat/noticia/417653/representants-de-l-oms-feliciten-el-govern-pel-model-catala-d-atencio-social-i-sanitaria

És possible que si els representants del Govern haguèssin explicat als representants de l'OMS els seus plans "externaliltzadors" als representants de l'OMS no els hi hauria agradat tant el model català.

És un misteri com es perd la memòria en segons quins moments....

 

LA PERA LLIMONERA

 

27.05.2015

 

Que el president de la patronal surti en defensa de CC.OO i U.G.T. i en contra dels sindicats assemblearis és posar-se a tremolar de riure.

Ja fa anys que venim dient que el principal aliat de l'empresa i de les administracions públiques són, sens dubte, els dos anomenats sindicats "majoritaris".

De fet, ara mateix Funció Pública lluita per protegir-los a tota costa de la derrota electoral que han patit en les darreres eleccions sindicals  a la Generalitat de Catalunya i intenta frenar com sigui a la IAC (composada per sindicats assemblearis, entre ells CATAC), i ho fa atorgant representants a CC.OO i U.G.T. que no han obtingut en les urnes i que properament discutirem en seu judicial.

No és rar, doncs, que el president de la patronal els consideri "fiables", ja que per regla general acaben acceptant tot el que se'ls hi posa per davant.

Com ja vam dir, la darrera és la pujada salarial de fins l'1%, sempre i quan l'empresa no demostri que els seus números són dolents, per al 2015 i l'1,5% per al 2016 amb les mateixes condicions.

Amb aquests negociadors no és rar que Rosell sigui feliç.

http://www.lavanguardia.com/economia/20150527/54431482509/rosell-pide-proteger-sindicatos-asamblearios.html

 

A LO BESTIA!!

 

21.04.2015

 

La xifra són més de 21 milions d'euros, que no és conya. Quasi el que es diu que amaga en Rodrigo Rato, insigne membre de Govern i de les institucions comunitàries, i de Bankia i de.......

El tema: la privatització dels serveis de rehabilitació (fisioteràpia) i els serveis de logopèdia al Vallès Occidental.

Ui, perdò, que segons el Conseller no s'ha privatitzat mai res en el Departament de Salut, com a molt "s'externalitza la gestió", eufemisme dels políticament correctes per definir la privatització, terme aquests darrer utilitzat per aquells que només saben (servidors) posar pals a les rodes.

Ara, d'entrada el personal laboral i interí que estigui contractat al Vallès Occidental per realitzar aquestes tasques ja es pot despedir del seu lloc actual de feina i preparar-se per treballar, amb sort, a Pepito Perez, SA, Rehabilitacions traumàtiques, per posar un exemple (empresa inventada).

Caldrà veure també qui hi ha en els consells d'administraciò de les empreses adjudicatàries....

També estarà bé si aquests adjudicataris donen prioritat a qui anirà als seus serveis amb "cartilla de la seguridad social" o als que vam amb el document acreditatiu de pertanyer a una mútua "chachi piruli", o els de "paganini", fent música amb els diners a la mà. Un clàssic aquest tema també, hores d'ara.

 

ANUNCI GENERALITAT
 

 

J.ORTEGA ANUNCIA MESURES DE FUNCIÓ PÚBLICA

 

06.03.2015

 

La vicepresidenta Joana Ortega anuncia el que serà el futur de la funció pública catalana, i demostra que una vegada més l'únic realment important per a Convergència i Unió és deixar "atado y bien atado" el tema del personal polític en la Generalitat de Catalunya.

No és la primera vegada que el Govern convergent intenta col·locar el personal polític com a personal de l'Administració, ja que en el seu moment van intentar convertit a tots els eventuals en personal laboral, ara potser els voldran convertir en "directius públics" amb contractes blindats.

A més, s'obre la porta a que vinguin de fora de l'Administració aquests directius públics, per la qual cosa és possible que tots els individus que presten actualment com a treballadors de CiU, ESADE, IESE  o similars vingui a la Generalitat.

Si ja tenim prou gent mediocre en la Generalitat prenen decisions sense tenir ni idea del que és una administració pública, ara la desfeta pot ser total, que és en realitat el que persegueix el pitjor govern que fins ara ha tingut la Generalitat de Catalunya,

 

Neix el Parlament ciutadà per la sanitat pública.

 

02.03.2015

 

Un altre bolet que li creix al conseller Ruiz i el president Mas, un Parlament nacional per la sanitat pública, transparent i de qualitat, on primin els dret a la vida dels ciutadans al dret al negoci sanitari dels especuladors de la salut.

http://www.eldiario.es/catalunyaplural/Neix-Marea-Blanca-Catalunya_0_361514317.html

El cert és que és absolutament necessària per a la nostra seguretat personal i la de les nostres famílies una gestió de la sanitat pública humana, social i ètica, en la que no té cabuda el negoci sanitari ni la política  restrictiva de drets que ens ha imposat un Departament de Salut més pendent del negoci que de la salut dels ciutadans que diu governar.

 

Donacions al Sant Pau no es destinen a l'hospital

 

02.10.2014

He aquí el dilema!! Com és que diners públics que haurien d'estar destinats a finalitats públiques sempre acaben el seu recorregut en les mans privades??
Un exemple magnífic el tenim a l'Hospital de Sant Pau, i com sempre, no precissament gràcies al control de la Generaliat, surt el tema a la llum pública.
Perquè, és la Generalitat qui controla l'Hospital, està sota el seu protectorat i designa els que manen. Els "pobres" mai s'enteren de res.
En altre ordre de coses, encara no hem rebut resposta de com pensa pagar el Departament l'increment de càrrecs orgànics amb el nou organigrama, i el que encara és pitjor, per què els necessita.
El que fa el Departament és inventar-se nous càrrecs treient competències a d'altres càrrecs, i així d'un sol càrrec en fa tres.
L'exemple més clar el tenim a la Direcció de Serveis, que del càrrec de subdirector/a d'administració, finances i recursos humans s'inventa tres càrrecs de subdirector.
La lògica ens indica que o bé han de col·locar algun amic abans que el president Mas plegui i passi al seu retir daurat (ara que Jordi Pujol ha desalotjat el despatx de Passeig de Gràcia), o bé la persona que feia les funcions no té prou capacitat per fer-ho.
El cas, és que fins ara, des de l'any 78 fins al 2014, amb una sola subdirecció el Departament ha funcionat, més o bé o més malament però ha funcionat, de fet, fins i tot la figura del Director de Serveis és relativamenet nova. Això vol dir que enlloc de 1 sou d'A30.2, seran tres sous, que a més se'ls hi regalarà l'11% de dedicació exclusiva, això si, la resta congelats el 2015, ja veurem quina excusa s'inventen per pujar el sou als amics.
Si afegim que cada vegada hi ha més temes externalitzats i menys personal en el Departament, la resposta obvia és que "toca" col·locar a alguns amics.
En fi, veurem que diuen d'aquest tema altres instàncies!!

Més assessors al Departament de salut

 

16.04.2014

Sembla mentida però de tant en tant una notícia bona, esperem.Que serà d'aquests assessors? Esperem que se'ls hi doni les gràcies pels serveis prestats (sense quitança) i cap a casa.Esperem que ara no hi hagi un super grup d'assessors amb tots ells!! INFO AQUÍ

L''holocaust' sanitari català

2.04.2014

Com hem dit per activa i per passiva el president Mas i el conseller Ruiz veuen el sanitat pública una forma d'obtenir ingressos a dojo per a satisfer les necessitats econòmiques d'una part de la classe burgesa catalana que té els seus interessos econòmics en la sanitat privada i per aquest motiu CiU lluita i treballa dia a dia per destruir la sanitat pública.

 

Aquest article ho resumeix molt bé.

 

Catalunya és amb diferència la comunitat autònoma que més inverteix en la sanitat privada amb diners públics

31.03.2014

Segons la publicació "elEconomista, Sanidad" (economia i sanitat), Catalunya és amb diferència la comunitat autònoma que més inverteix en la sanitat privada amb diners públics, amb un total de 2.500 milions d'euros, euro amunt avall. 

Ara el sector privat de la sanitat té por perquè arran de la "marxa blanca" de Madrid i la proximitat de les eleccions, europees i municipals, han detectat una disminució en el traspàs dels diners de tots a uns pocs. Pel que sembla la inversió pública en la sanitat privada ha caigut un 17%, al nostre parer hauria de caure un 100%.

Tot ciutadà té dret una salut pública, gratuïta i universal, i si algú per voluntat pròpia vol optar per un sistema privat, pot fer-ho, però a pagant-s'ho de la seva butxaca, i no de la butxaca de tots, ja que aquesta persona pot gaudir sense problemes de la sanitat pública.

Per tant, tots els recursos públics han d'anar destinats a la sanitat pública i en cap cas podem permetre que un sol euro vagi a parar a la sanitat privada.

Si aquestes quanties que destinen a la sanitat privada, i que es paguen amb diners públics, es queden a la sanitat pública, la sanitat pública no tindrà cap problema per fer front a tota l'atenció sanitària de la població.

Fent un símil sobiranista hem de comparar a la sanitat privada amb Madrid. Si tots els diners que marxen a Madrid es queden a casa, tenim el problema solventat. Però si hem de mantenir els de fora, el forat el tenim a casa.

Doncs, en el cas de la sanitat és el mateix. Si hem de mantenir els de fora (la sanitat privada), el forat el tenim a casa nostra (la sanitat pública).

Un president tant sobiranista com el nostre hauria de veure aquest tema. A més, es dóna la circumstància que algunes d'aquestes corporacions de la sanitat privada són, o paguen els seus impostos a Madrid, ja que a Madrid es paguen menys impostos que a Catalunya..

 

20.03.2014

CANVI DE CROMOS

 

En el document "canvi de cromos" veureu com diverses entitats, totes elles vinculades al sector públic, bescanvien accions d'un laboratori com si fossin el BBVA, i el SATANDER, bescanviant accions d'INDITEX, per posar un exemple.

 

Amb aquest tipus de moviments comercials entre entitats del sector públic és difícil de discernir a qui serveix en realitat i a quins interessos la sanitat pública. Més ben dit, l'actual gestió de la sanitat pública.

a voltes amb la informàtica

19.03.2014

Ara necessitarem un Decret per saber quins són els nostres drets en relació a la salut

La reducció de la "cartera de serveis sanitaris" és proporcional a la manca de pressupost en els centres públics, que cada dia veuen com es redueixen professionals i medis materials en favor de la sanitat privada.

 

a l'edicte de 19 de març de 2014, se sotmet a informació pública el Projecte de decret sobre la contractació i prestació dels serveis sanitaris amb càrrec al Servei Català de la Salut.

 

Ja veurem quines seran les retallades sanitàries amb aquest nou Decret. Potser d'aquí la importància de participar en la confecció d'aquest Decret, per fer arribar al Departament de Salut la nostra opinió, la nostra salut no és negociable, i els nostres drets tampoc, entenen el dret de tota persona a ser ciutadà, que no client, d'una sanitat pública, universal i gratuïta..

17.03.2014

RITME PRIVATITZADOR

Si mirem departament per departament, només cal fer una ullada al DOGC cada dia, veurem el frenètic ritme privatitzador; el president Mas fa bona la famosa dita d'Atil·la, “per allà on passa no creix ni l'herba”.

 

Al DOGC d’avui:

Número d'expedient: RH/13PN.

Número d'expedient: SM_DRO/13.

Número d'expedient: PADES_BCNSUD/13

14.03.2014

Privatitzacions de la ma de la llei d'Acompanyament de Pressupostos

En el document linkad AQUI es pot coneixer l'estudi que han fet dos companys de primaria de Girona amb les bufetades que corresponen al Departament de Salut, modificacions legals encaminades a la privatització total de la sanitat pública, ens porta la Llei d'Acompanyament del Pressupost.

 

A més, també us linkem el xollo i el rexollo del dia: de com es passar a ser acomiadada de Vicepresidència (Joana Ortega) i ser repescada per Presidència (Artur Mas). Segurament, tot i la pèrdua de sou, no serà la mateixa que la pèrdua experimentada per la resta del personal de l'Administració catalana. En aquests casos la tassa de reposició d'efectius no impera ni té efectes de cap tipus, no cal ni saber llegir, només tenir el títol adient a la butxaca de l'abric...

12.03.2014

Coses de l'administració que no s'entenen, o s'entenen massa...

Un organisme d'un departament (Salut) li encarrega a un organimes que és seu, que faci una feina. Per fer-ho necessita realitzar un "contracte" d'encarrec de gestió. Evidentment és una empresa pública que té una S.A. i li ordena a la seva societat anònima que treballi en certes tasques. A més d'absurd i ridícul, el que ens agradaria saber és l'objectiu real d'aquesta rocambolesca jugada...I el seu cost real, i el seu beneficiari, es clar..

 

l'encàrrec

Les coses de l'administració mai deixen de sorprendre'ns

Ara que l'ICS s'ha venut, a Fujitsu, una part important dels seus sistemes informàtics, i amb ells l'accés a les nostres dades personals (els japonesos juren i perjuren que mai les faran servir...) resulta que és necessari tenir una estructura administrativa, amb tot el que implica, nova de trinca, relacionada amb les TIC. Són aquelles coses difíclis d'entendre..

 

ACORD 4/2014, de 20 de febrer

SANITAT, MES PASOS A LA PRIVATITZACIÓ

Els primers passos vers el somni daurat del Govern Mas en general i del conseller Ruiz en particular, una sanitat privada per qui se la pugui pagar. aqui

 

Així no seran rars contractes com aquest que us adjuntem... La pregunta és, en un hospital com el Vall d'Hebron, no hi ha un servei de manteniment? 

Quim Arrufat ens parla clar de com el conseller Boi Ruiz pretèn privatitzar la sanitat publica a la demarcació de Lleida aquesta vegada. De public ja només quedarà el finançament.

bottom of page