top of page

BTV BCN Televisió

secció sindical de IAC-CATAC

EN DEFENSA DELS 23 ACOMIADATS DE BETEVÉ, EL RETORN DELS PROGRAMES CULTURALS I LA DESTITUCIÓ DEL SERGI VICENTE

btv-lluita.jpg

El 18 de febrer betevé es va quedar sense programes culturals a la

televisió de la ciutat.
Després dels 23 acomiadaments i l’eliminació fulminant dels

programes Àrtic, La Cartellera i La família barris, l'alcaldessa de

Barcelona Ada Colau considera que, donades les reaccions, no es

pot donar per tancat el conflicte i que cal fer un major esforç pel diàleg i la negociació. Per la seva banda el cap de l'oposició Ernest Maragall assegura que des d'ERC s'està treballant per retornar a un acord de drets reconeguts, viabilitat econòmica i nou projecte d’ambició i connexió ciutadana per a betevé. Sembla doncs que sí hi ha voluntat d'entesa però no hi ha acció concreta, i el Consell d'Administració de betevé format per Josep Maria Carbonell, Francesc Orteu, Xavier Vidal, Àlex Salmon i Susana Alcaide ni tan sols s'ha pronunciat.

El sector cultural, les associacions veïnals i la ciutadania en general s'ha mobilitzat per demanar acció i valentia als responsables polítics, perquè fer política no és fer unes declaracions sinó actuar, incidir i també rectificar.

Volem que tornin les companyes acomiadades.
Volem que tornin els programes culturals amb personalitat pròpia a betevé.
Volem que torni el periodisme cultural de qualitat i de proximitat.
Volem seguir explorant totes les possibilitats d'acord però amb interlocutors vàlids, ja que l'actual direcció ha demostrat falta de rumb i de projecte, així com incapacitat per gestionar una televisió pública que es deu a la ciutadania. Per això demanem la destitució de l'actual direcció de betevé: Sergi Vicente i Carme Ponte.

El moment és ara.


SALVEM BETEVÉ !

 

‼️RECOLLIDA DE SIGNATURES!!!

Ajuda'ns a salvar @beteve!

Volem la readmissió de les 23 persones acomiadades, el retorn dels 3 programes cancel·lats i la destitució de Sergi Vicente.

#SalvemBeteve

Signa aquí:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3YM-gS8ROzZZ023WUFIGdvvEjMiiiOfe1DDUUSvHx2LHdCg/viewform

BTV acomiada 12 treballadors més!!! l’any 2021 ja en va acomiadar 9!

Empresa pública de l'Ajuntament de Barcelona, governat per Comuns i PSC, en ple procés de negociació amb el Comitè d’Empresa, ha acomiadat a 12 persones més, al·legant motius econòmics! 

Quan el propietari de BTV és un ajuntament amb superàvit económic.

El veritable motiu dels acomiadaments és la decisió de BTV d'augmentar la partida econòmica dedicada a comprar programes a empreses i productores privades a costa de disminuir la plantilla i la massa salarial de les treballadores.

Així actua un ajuntament “d’esquerres”.

La IAC- CATAC, que forma part del Comitè d’Empresa, fa una crida a la solidaritat amb la lluita de les treballadores i treballadors de BETEVE, i per uns mitjans de comunicació públics de qualitat. 

Demanem la dimissió de Sergi Vicente, Director de BTV, i de Carme Ponte, cap de RRHH.

#SalvemBetevé

bottom of page