top of page

federació territorial de LLEIDA

lleida@catac.cat

tel. i fax 933173151

Rambla d’Aragó, N 33

planta baixa B 

cp. 25003 Lleida

IAC-CATAC demana

MÉS PLANTILLES, MÉS ESTABILITAT I MÉS SEGURETAT

RODA DE PREMSA

Dijous 26 de novembre de 2020 - 11.30 h – Lleida

RODA DE PREMSA - Lleida 26 nov 2020.jpg
lleida1.jpg

Roda de premsa                   

lleida2.jpg

Lliurament de reivindicacions al delegat del govern a Lleida

Roda de premsa

Roda de premsa

Play Video
8M 2020 lleida mani.jfif
cartell iac catac - vaga 29N-Lleida (1).

L'acord Econòmic i Comercial amb Canadà (CETA per les seves sigles en anglès) per part de la Unió Europea podria ser ratificat abans de finals del present any en curs. Juntament amb el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) representa l'intent per part de les grans corporacions transnacionals d'aconseguir una regulació a mida que afavoreixi els seus interessos. Així, doncs, l'entrada en vigor d'aquests acords econòmics podria imposar processos de competència i mercantilització que suposarien una greu agressió a allò que resta del feble estat del benestar que la crisi dels darrers anys ha anat desmantellant. En l'àmbit de l'educació, l'entrada en el mercat europeu de multinacionals del sector pot generar la creació de titulacions que entraran en conflicte amb les titulacions públiques (i privades) de cada país. Organitzacions com l'European Student's Union ja han denunciat que acords com el CETA (i el TTIP) obren la porta a que les empreses d'educació transatlàntiques obrin filials europees amb capacitat d'homologar els seus títols. És per tot plegat, i per molts altres aspectes relacionats amb el medi ambient, d'altres serveis públics com la sanitat, l'agricultura, la regressió democràtica, etc. que a Lleida s'està duent a terme la campanya STOP CETA Ponent-Pirineus de fa unes setmanes el punt àlgid de la qual tindrà lloc en les properes dates:

-Dissabte, 8 d'octubre: Xerrada al Col·legi d'Advocat (pl. Sant Joan,  6-8 de Lleida), a les 7 de la tarda, amb Tom Kucharz, de Ecologistas en Acción i l'advocat Simeó Miquel.

 

-Dijous, 13 d'octubre: Taula rodona a l'edifici sindical (Av. Catalunya, 2, Lleida), a les 6 de la tarda, amb la participació dels sindicats CCOO, CGT, IAC i UGT.

 

-Dissabte, 15 d'octubre: Gran manifestació a Lleida, amb sortida a les 6 de la tarda des de plaça Ricard Vinyes.

LA MAREA BLANCA ANUNCIA UN NOU CICLE DE LLUITA PER ATURAR EL CONSORCI SANITARI DEFINITIVAMENT

Les assemblees de la Marea han decidit iniciar un nou cicle de lluita en base a tres iniciatives:

 

1. LA CAMPANYA 'CAP VOT AL CONSORCI!' CRIDARÀ A NO VOTAR A LES ELECCIONS MUNICIPALS A AQUELLS PARTITS FAVORABLES AL CONSORCI o que no es posicionin explícitament en contra.

 

2.LA INICIATIVA “RETORNA’LS-HI LA SEVA PROPAGANDA”

3. La Marea ha decidit respondre contundentment el període d'exposició pública als estatuts.

Llegeix tot el comunicat

​DEBAT sobre la ILP per una
RENDA GARANTIDA CIUTADANA
 
19:30, 26 de Juny
Plaça Sant Joan de Lleida

Encerclem la subdelegació del govern a Lleida!!

 

21 de Juny 19:00h

-Plaça de la Pau

 

Descarrega't les octavetes

LA PRIMERA MANIFESTACIO DE LA MAREA BLANCA ÉS UN CLAM PER ATURAR EL CONSORCI SANITARI

 

Més de mig miler de persones es manifesten a Lleida en la primera mobilització per exigir a la Generalitat que retiri immediatament el projecte de "nou ens de gestió" dels hospitals i CAPs de Ponent i Pirineus.

Perquè la sanitat ha de ser totalment pública, única garantia d'universalitat, gratuïtat i respecte als drets dels treballadors.

La manifestació ha cristal·litzat al carrer la postura de la Marea Blanca que s'estén per Ponent i Pirineus des de fa setmanes: Qualsevol reforma en la sanitat pública ha de ser en el marc de l'Institut Català de la Salut, evitant polítiques que afavoreixin a empreses i mútues i on el finançament serà públic i els beneficis privats. Perquè la sanitat ha de ser totalment pública, única garantia d'universalitat, gratuïtat i respecte als drets dels treballadors.

RECULL DE FOTOGRAFIES DE LA MANIFESTACIO

VIDEO RESUM

MANIFEST: RAONS PER SEGUIR LLUITANT

3.000 PERSONES JA HAN DEMANAT LA PARAL·LITZACIó DEL CONSORCI EN DOS SETMANES Seguim sumant signatures per la paral·lització del consorci arreu de Ponent i Pirineus! Descarrega't el full de signatures AQUí  i porta'l al teu CAP, comerç, etc. A Lleida el dimecres t'esperem a la 7a casserolada contra el consorci. A Balaguer concentració CADA DIMECRES A LES 9H. I a Tàrrega ELS DIVENDRES a les 8h davant del CAP ASSEMBLEA D'USUARIS I TREBALLADORS EN DEFENSA DE LA SANITAT PúBLICA_SEGUEIX-NOS A LA PàGINA DEL FACEBOOK I AL TWITTER [6] 

Demà dissabte tots i totes vestides de blanc a la manifestació, com a símbol de la lluita sanitària. Et sumes a la iniciativa? Demà omplim Lleida de color blanc, per una Sanitat 100% pública, gratuïta i universal!

 

EVENT facebook.

AQUEST 26 D'ABRIL DEFENSEM LA SANITAT 100% PÚBLICA, DISSABTE 26 D'ABRIL. 18H. PLAÇA RICARD VINYES. LLEIDA

MANIFESTACIÓ.PER UNA SANITAT 100% PÚBLICA,ATUREM EL CONSORCI.

CONCENTRACIÓ AL PARLAMENT PER LA SANITAT PÚBLICA

dijous 27 de març de 2014 Parlament de Catalunya

La privatització de la sanitat pública dóna un pas endavant amb la creació d'un "Consorci" sanitari a les terres de Lleida. És l'inici de la fragmentació de l'Institut Català de la Salut, per repartir el "pastís" als amics del conseller Boí Ruiz. Aquesta mesura s'aprovarà al Parlament el proper dijous, per la qual cosa els companys i companyes de CATAC-CTS convoquen una concentració al Parlament per defensar la sanitat pública. És un problema de tots.

 

T'HI ESPEREM!!

La sanitat de Lleida no és un laboratori on experimentar la privatització! 

És l'hora de lluitar per la sanitat pública! Per tot això des de Lleida Social animen a participar a tothom, treballadors de la sanitat i usuaris a la "Concentració i Assemblea Marea Blanca a la plaça Ricard Vinyes de Lleida (davant del Departament de Salut)", avui dimecres a les 17h.

nota premsa

22 de març. MARXA DE LA DIGNITAT

DISSABTE, 22 DE MARÇ 

MANIFESTACIO DES DE RICARD VIÑES

2/4 DE 6 DE LA TARDA . CAL PORTAR ESTRIS PER FER SOROLL

LA MARXA DE LA DIGNITAT vol recollir totes i cadascuna de les reivindicacions i lluites del nostre país. Es planteja articular un moviment col*lectiu que tingui continuïtat i treballi per la defensa dels següents objectius: 

 

  • El NO pagament del deute, que considerem il*legítim. .

  • El repartiment del treball i la riquesa per acabar amb l'atur i la precarietat. .

  • La retirada de totes les retallades i de les diferents reformes laborals. .

  • L'aprovació de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana. .

  • La recuperació d'una educació i una sanitat pública de qualitat i universal, per a totes les persones, amb independència de la seva procedència. .

  • L'eliminació de les polítiques patriarcals que humilien la dona i trepitgen els seus drets, especialment el dret a decidir sobre el propi cos. No a la llei Gallardón .

  • L'exigència de dimissió de tots els governs que actuen plegats als dictats de la troika i en contra de la majoria de la ciutadania. .

  • La consecució de la garantia de l'exercici del dret a decidir de tots els pobles. .

  • L'accés a unes pensions dignes i a l'habitatge, com a necessitats bàsiques i fonamentals per a la vida de les persones. .

  • La denúncia i el rebuig de la repressió institucional així com dels abusos policials. No a la llei Fernàndez..

Diferents organitzacions socials, polítiques i sindicals, ens hem reunit per coordinar una mobilització a nivell estatal amb l’objectiu de lluitar conjuntament contra les polítiques antisocials dels governs guardians de l’ortodòxia de l’FMI, UE i el BCE com el govern central i el govern de Catalunya.

de moment a Lleida:

 

Diumenge 2 de març Acollida de la Marxa a Lleida 17:30h. Cementiri de Lleida

 

Dilluns 3 de març Concentració de suport. 19:30h. Plaça Sant Joan.

concentració el 3 de març a Lleida.

Desde la IAC participem a l'Assemblea General de Lleida Social

Lloc:Centre Cívic del Centre HistòricPl. l’Ereta, s/n de Lleida

 

Per uns Serveis Públics de qualitat com a garants de la igualtat i la cohesió social.

Per marc de relacions laborals no subjecte als interessos de mercats i patronals.

Per defensar la igualtat, la solidaritat i l’equitat social com a signes d’identitat col·lectiva i l’aprofundiment en un model de societat democràtic realment participatiu.

Xerrada-col·loqui a càrrec de Jordi Giró, president de laConfederació d’Associacions Veïnals de Catalunya(CONFAVC), amb el tema “Els moviments socials en elcontext de la crisi actual“.

Tota la info al blog: http://lleidasocial.blogspot.com

Lleida Social crida a mobilitzar-se dissabte contra el 'pensionazo' i els pressupostos de la Generalita i de l'Estat Representants de Lleida Social amb el cartell de la manifestació. La plataforma Lleida Social i la Coordinadora de Marees Ciutadanes van cridar ahir a la participació per dissabte 23

dimarts 1 d'octubre ens concentrem amb solidaritat amb la vaga indefinida dels docents de les Illes.

 

manifest de suport aquí

bottom of page