top of page

 

Full informatiu de la reunió  i mobilització

del 24/05/16

Comunicat de premsa conjunt dels tres sindicats amb representació a la Mesa General:

 

 

ELS SINDICATS DE LA FUNCIÓ PÚBLICA EXIGEIXEN AL GOVERN DE LA GENERALITAT QUE NO TORNI A QUADRAR EL DÉFICIT PRESSUPOSTARI AMB LES RETRIBUCIONS DELS SEUS TREBALLADORS I TREBALLADORES  

En la reunió de la Mesa General de la Funció Pública d’avui, el Govern ha seguit sense voler negociar les propostes que han presentat  els sindicats per incorporar als pressupostos de la Generalitat per recuperar  les condicions de treball.

 

El Govern ha presentat avui un avantprojecte de pressupostos al Parlament sense que hagi conclòs el procés de negociació a la Mesa General de la Funció Pública .

 

Davant la situació de bloqueig els delegats i delegades de CCOO, IAC i UGT, s’han concentrat davant la seu del Departament de Treball i després s’han desplaçat fins la Plaça de Sant Jaume per mostrar al Consell Executiu el seu rebuig a la seva actuació i exigir que l’Avantprojecte de Pressupostos reculli les seves reivindicacions.

 

Els sindicats tornaran a demanar reunions amb els diferents grups parlamentaris per que donin suport a les seves demandes i es  seguiran mobilitzant durant el procés de tràmit pressupostari al Parlament.


 

Aquest dissabte, 28 de maig, tornem a sortir al carrer per demanar

PA, TREBALL, SOSTRE I DIGNITAT.

 

 

 

 

 

El punt de trobada de la IAC és a las 16,45 h a la cantonada del Passeig de Gràcia amb Av. De la Diagonal (muntanya/Llobregat, antic Deutsche Bank)

DIJOUS, 26 de maig, concentració a les 10,30 hores

Pl. de Catalunya

Per donar suport a una ocupació

 

DIVENDRES, 27 de maig, 16 hores

Pl. Catalunya

Roda de premsa i inici d’un desdejuni.

Per donar suport a l’amnistia social, sindical i política per a totes les persones empresonades i encausades, per les diverses lluïts socials i sindicals.

Es farà durant 24 hores, fins al dissabte, per incorporar-se a la manifestació convocada a la tarda.

 

Necessitem que a ambdues convocatòries hi participi gent de la IAC i sobretot ens cal saber quantes persones estan disposades a fer el desdejuni.

Podeu respondre a sindicat@catac.cat

Us adjuntem el full informatiu de la Mesa General del passat divendres, 20 de maig. 

 

Per tal de pressionar l’administració, els sindicats amb representació a la mesa, fem una convocatòria conjunta a tots els delegats i delegades, a les 11 hores 24/05/16, en el lloc on es farà la reunió a la seu del Departament d’Empresa

c/ Sepúlveda (cantonada c/ Villarroel) , Barcelona

Metro Urgell, línea vermella

Comunicat de premsa

V CONGRÉS DE CATAC-IAC

Nou curs de promoció interna al cos administratiu:

grup administratiu 4,

data d'inici  6 de juny de 2016, Dilluns de 16.00 a 20.15

(omplir document)

1r de Maig

 

a Barcelona:

A les 17h Anirem cap al parc de les 3 Xemeneies, espai emblemàtic de la nostra ciutat. Allà es trovada la fàbrica de la Canadenca, on va començar una de les vagues més importants de la ciutat i que va portar la jornada de les 8h.

A LES 17:30 començarà la MANIFESTACIÓ UNITÀRIA I ALTERNATIVA, que passarà per les RAMBLES, per finalitzar a plaça CATALUNYA cap a les 19h.

La Manifestació d'aquest any té com a lema "Diferents Colors, una sola Classe" es vol mostra l'esperit de solidaritat amb totes les persones vinguin d'on vinguin. I la necessitat de confrontar el model neoliberal de la UE, orígen de les retallades que totes vivim i que maltracta a les refugiades.

També ens hem sumat al #1erMAIDEBOUT, una crida internacional sorgida de les lluites que aquest moment la classe treballadora francesa contra les retallades i la reforma laboral. 

Així l’1 de Maig ens quedarem a la plaça Catalunya. Necessitem tot el el material d'acampada que podeu portar!

Tenim a l'horitzó tant la mobilització del 15M #GlobalDebout com la manifestació del #28M de les Marxes de la Dignitat. Tot això en  context inestable on tan sols la força del carrer podrà evitar la gran coalició PPSOE, com les possible renúncies de l'esquerra.

L'esdeveniment facebook: https://www.facebook.com/events/703867416418383/703876809750777/

 


TENIM UN MÓN PER GUANYAR

Aquest 1 de Maig des de les Marxes de la Dignitat convoquem a Barcelona un acte Contra la repressió sindical i social, que tindrà lloc a les 12h al Carrer Vistalegre 15 (a la Casa de la Soli).

A l'acte intervindran:

Berta Zúñiga Cáceres filla de l'activista d'Hondures Berta Cáceres, assassinada pel govern colpìsta

Néstor Salvador membre de la direcció del SAT i detingut recentment a Madrid

David Fernández membre de la IAC

i companyes  de l'Àgora Juan Andrés Benítez i de #NuitDeboutToulouse. 

A les 14h hi haurà un dinar popular a càrrec de la cooperativa Altermercat i Papers Sense Contracte. Pel dinar cal enviar un correu a  comunicacio@marxadeladignitat.org fins al dimecres.

 

a Girona:

a Mataró:

VACANCES PER LA PAU 2016


Una vegada més posem en marxa a Catalunya el projecte d´ajuda a la infància palestina: “Vacances per la Pau”. Aquest estiu tenim previst que, dins del període  del 18 de juliol al 7 d´agost, vinguin un grup de nens i nenes dels camps de refugiats/ades de Cisjordània que viatjaran a Catalunya dins del projecte “Vacances per la pau 2016”. Aquests nens i nenes vindran acompanyats per dos monitors palestins.

 

Tal com venim fent, la Intersindical Alternativa de Catalunya assumirà la gestió del projecte i diverses persones de la nostra organització hi participaran, tant en la preparació com en l’acompanyament de les activitats. Alhora, també comptem amb la col·laboració de membres d’altres organitzacions i entitats que han donat suport al projecte en anys anteriors i continuen fent-ho.

 

Mantenint la dinàmica d´anys anteriors, tant la IAC com els sindicats que en formen part faran una aportació econòmica important, si bé sabem que no serà  suficient per cobrir totes les despeses de viatge i estada dels nens i nenes a Catalunya. Per aquest motiu, també demanem el vostre suport econòmic,com a delegats i delegades del sindicat, ja que totes les aportacions, per petites que siguin, faran possible que el projecte es pugui portar a terme.

 

Podeu fer les aportacions econòmiques a:

Alternativa de Catalunya (IAC) Vacances per la pau 2016

2100 2895 76 0200168780

Red sindical internacional de solidaridad y de luchas

Missatge de solidaritat internacional per la
lluita contra la llei laboral a França, i recolzament a la vaga del dia 28.

Aturem la repressió: Solidaritat amb el SAT i totes les que lluiten


#BodaloLibertad

Comunicat

Convocatòria congrés CATAC-IAC

 

 6, 7 i 8 de maig a Calella

 

Com que haurem de preveure l’assistència d’allotjament, ens caldrà saber aviat les persones que assistirem (termini: 15 de març).

 

Tenim un correu electrònic especial per a totes les qüestions relacionades només amb el congrés: catac.congres@gmail.com

PER LA READMISSIÓ, NI UN SOL ABÚS MÉS!

 

L'empresa Pedicabs S.L., dedicada al servei de tours en rikshaw, amenaça i acomiada els seus conductors pel simple fet d'organitzar i assistir a reunions per organitzar-se sindicalment.

És per això que dimarts 22 a les 11,30h hi ha convocada una acció de protesta a l'entrada principal del Parc de la Ciutadella (Av. Lluís Companys) que es dirigirà cap a aquest negoci per tal d'exigir la readmissió d'un conductor, i posar fre als nombrosos abusos que porta a terme aquesta empresa. 

 

 

 

MANIFEST ADSCRIPCIÓ AGÈNCIA PÚBLICA DE LA FORMACIÓ I QUALIFICACIÓ PROFESSIONALS AL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

bottom of page