top of page

Grup de Treball d'Estabilització (1) Personal PAS


GRUP DE TREBALL D’ESTABILITZACIÓ DE LA MEPAGC


Sobre la reunió del 2 de febrer del Grup de Treball d’Estabilització de la MEPAGC que hem tingut amb Funció Pública i amb el Departament d’Educació podem dir que:


HO HEM ACONSEGUIT!!!


El Departament d’Educació modificarà les 858 places de mitja jornada d’auxiliars administratius de què disposa i les convertirà en jornada sencera!


Després del desgavell del Departament d’Educació i Funció Pública en el concurs de mèrits d’estabilització -on van comptar les places que tenien a mitja jornada com a places de jornada sencera- i fruit de les negociacions i de la pressió al carrer, on IAC-CATAC ha estat l’únic que ha portat les demandes dels auxiliars administratius del PAS a la llum de l’opinió pública, hem assolit el pacte de Funció Pública de modificar la RLT i convertir totes les places de què disposa el Departament d’Educació d’auxiliars administratius a jornada sencera. Aquestes places, amb la modificació, constaran a la RLT a jornada sencera amb identificació del centre concret i sense clau de mobilitat.


Durant el mes de desembre del 2022, abans de la resolució del concurs de mèrits d’estabilització, Funció Pública ens va fer arribar que de les 2336 places d’auxiliars administratius hi havia més de 600 places que eren a mitja jornada, totes del Departament d’Educació, perquè havien comptat les mitges places com a places senceres. En aquell moment es va aconseguir que 312 places passessin de mitja a sencera i es va pactar el compromís de fer l’estudi, per part del Departament d’Educació, de la viabilitat que les altres mitges també passessin a jornada sencera. Tampoc teníem la certesa que en el concurs-oposició d’estabilització tornés a passar el mateix, i que en el nomenament hi hagués places a mitja jornada per als aspirants que haguessin aprovat.


El temps anava passant i encara no hi havia resposta sobre aquest estudi. És per això que IAC-CATAC vam sortir als carrers, i en el marc de la vaga d’Educació i Sanitat dels passats 25 i 26 de gener vam fer visible aquesta greu problemàtica. Vam donar suport als convocants de la vaga per uns serveis públics de qualitat, i també vam denunciar la situació del personal PAS del Departament d’Educació.

Ara queda que es modifiqui la RLT per tal que totes aquestes places siguin a jornada completa, prèvia aprovació del Departament d’Economia per la qüestió pressupostària. Des de IAC-CATAC entenem que si estan a punt d’aprovar uns pressupostos “socials i per a la gent” no hi hauria d’haver cap problema per no deixar en situació de precarietat cap treballador i treballadora de la Generalitat de Catalunya. Ja que la gent treballadora hauria de ser més important que els avions, les carreteres, els casinos i la majoria de macroprojectes que s’han pactat. IAC-CATAC hem demanat que aquesta modificació es faci al més aviat possible i que sigui com a molt tard l’1 de març d’enguany. Hi ha moltes persones pendents d’aquesta resolució.


En definitiva, les negociacions són necessàries, però adquirim més força si es recolzen des de la base, des del carrer i lluitant pel bé de tothom.



bottom of page