top of page

Comitè de Seguretat i Salut Laboral de PATL




El dia 9 de juny s’ha celebrat el CSSL PATL del Departament d’Interior i aquests són els aspectes més destacats que es poden comentar de la reunió:


Travessera les Corts

La instal·lació dels senyals acústics de l’ascensor s’està tramitant i entrarà dins els pressupostos de l’any vinent ja que en el contracte actual de l’empresa de manteniment de l’edifici no entra aquesta obra. La DGP especifica que això és una millora i que no es contempla en la contractació actual.


Edifici 112

La finestra d’obertura de la sala d’operadors de bombers no es podrà realitzar perquè el propietari de l’edifici, que no és la Generalitat, no vol renunciar al certificat que se li va donar quan es va construir l’edifici. L’Administració fa la proposta de prendre mesures diàries durant un any de la temperatura i el CO2. IAC-CATAC demanem que també es facin les lectures de la humitat relativa. També es demana que no sigui un únic sensor i que hi hagi repartits per la sala i que prenguin les mesures automàticament.

La part social insta a fer una reprimenda al propietari de l’edifici i si al final no hi ha una solució es demanarà una revisió d’aquest certificat energètic d’eficiència per tal de valorar si encara és “efectiu”.


Transport de material als vehicles

IAC-CATAC recordem que ja s’havia tractat en anteriors comitès que el material que es transporta per part del personal laboral conductors només i exclusivament es pot traslladar dins el maleter, i en cap cas ha d’anar en cap seient. O es fan dos viatges, el que comportaria un cost energètic més elevat o es canvia de flota per una de vehicles especials de transport. Però insistim, el material només pot anar al maleter. L’Administració diu que farà una nota recordatòria a les unitats pertinents.


Climatització edificis

IAC-CATAC comentem en aquest comitè la incidència, sobretot de l’edifici de les Corts i del Complex Plaça Espanya, de les altes temperatures que hi ha dins de les oficines. La DGP ens comenta que la climatització de Les Corts està prevista canviar-la l’any vinent en el següent exercici pressupostari. També ens comenta que la major part de la maquinària dels diferents edificis està obsoleta i que els equips de manteniment fan el que poden però que és maquinària antiga i s’espatlla. Canviar tots els sistemes dependria d’infraestructures. Des de IAC-CATAC demanem que es facin els canvis pertinents i que qualsevol temperatura que vagi més enllà dels 27º comportarà l’evacuació del personal en aquell moment.


Mascaretes

IAC-CATAC hem preguntat si el subministrament de mascaretes diàries està garantida per a tot el personal. En aquest sentit, l’Administració garanteix que sí. Volem, doncs, destacar la feina dels serveis de prevenció que van acord amb l’avaluació de riscos que han fet pel Departament d’Interior.


Torres de control DGAR

La planificació de les avaluacions de les torres de control de la Direcció General d’Agents Rurals serà de cara al 2023. IAC-CATAC demanem que tingui prioritat la torre de control que va tenir un incident amb un llamp. També hem preguntat sobre com queda Torreferrussa i l’Administració ens diu que encara no ha finalitzat el repartiment, però que serà d’ús compartit entre Interior i Acció Climàtica.


Altres qüestions

En el comitè la part social ha demanat que es valori la viabilitat de posar enllumenat led a les comissaries tal com s’ha fet al complex de plaça Espanya (Comissaria de l’Eixample) i l’Administració ha contestat que pren nota.

També la part social ha preguntat per la vida útil de les cadires de CECAT i l’Administració ha dit que ho consultarà.

Finalment l’Administració ha comentat que està fent un inventari de tots els edificis que puguin tenir amiant i que ens traslladaran aquesta informació tan bon punt la tinguin.




Qualsevol dubte o consulta, seguim treballant a través del mail interior@catac.cat

Més informació a catac.info/interior

bottom of page