top of page

Reunió extraordinària del comitè intercentres i registre de petició d'informació al Dep d'Interior



El dimecres 25 de maig de 2022 ens van convocar als membres del Comitè Intercentres de forma extraordinària per parlar del tema dels TEOCs.


A la reunió va assistir-hi la cúpula de Bombers, el Director de la DGPEIS, el Subdirector de RRHH, el Director de Serveis i el Secretari General d'Interior.


Es va parlar del tema de l'ampliació de plantilla: l'any 2021 van demanar incorporar aquestes places en plantilla quan es van negociar els pressupostos però no es va acabar aprovant.


Aquest any l’estratègia que estan seguint és que amb el programa de contractació de "Gran Risc Climàtic" es justifica que aquest contractes són necessitats estructurals i no reforços per tornar a intentar que s'aprovin les places a finals del 2022 (suposant que hi hagi negociació dels nous pressupostos el 2023).


Mentrestant, els treballadors de les borses ens veiem encara més precaritzats ja que per complir la nova reforma laboral “la casa” ens obliga a que només podem agafar un únic contracte de 6 mesos en tota la duració del programa (2 anys i mig).


La Directiva ens demana un nou acte de fe dient que esperen aquest any tenir per fi l'aprovació de les places. De moment, nosaltres l'únic que veiem és que el treballador o treballadora queda encara més desprotegit, quan alguns d'ells porten anys apostant per aquesta feina, encadenant tot tipus de contractes durant any i cobrint festius, nadals, cap d'any, etc. Per ara trobar-se literalment obligats a estar dos anys sense poder treballar.


Amb tot aquesta situació l'Administració no ens deixa més remei que encetar accions legals per demostrar a través d'un jutjat que aquestes places són estructurals i no es pot aplicar la reforma laboral per precaritzar encara més als treballadors.





Qualsevol dubte o consulta, seguim treballant a través del mail interior@catac.cat

Més informació a catac.info/interior

bottom of page