top of page

Reunió del Grup de Treball d’Estabilització MEPAG


El dia 14 de novembre ens hem reunit amb Funció Pública en l’àmbit del Grup de Treball d’Estabilització de la MEPAG. Tot seguit fem un resum dels temes tractats:



OPOSICIONS EN CURS:


- Oposició 242, de Superior. Avui hi ha la tria de places. Les places que s’han ofert no poden estar afectades per l’estabilització (marcades per la Llei 20/2021). Quan es publiquin els nomenaments al DOGC, es considera que les persones nomenades tenen la condició de persones funcionàries i decauen de la llista del concurs de mèrits.

- Auxiliar de geriatria. S’està treballant amb el Departament de Drets Socials per tenir els llistats a temps, previst durant aquesta setmana, esperem.

Esperem que aquests nomenaments siguin durant aquesta setmana, però a data d’avui no en tenim la certesa absoluta.


CONCURS DE MÈRITS:


- Encara no es tenen els resultats de la prova de català realitzada el divendres 11 de novembre, per això no s’han publicat els resultats.

- La publicació de les llistes definitives seran després que estiguin publicats els nomenaments de les oposicions en curs. Al voltant del 18 o setmana següent. En principi, sortirà ja amb el criteri de desempat aplicat.

- Després que es triï cos o categoria, en cas d’estabilitzar en més d’un, sortirà la proposta de nomenament. Llavors s’ha de publicar llista de persones que han de triar plaça, perquè no es poden quedar al lloc que ocupen, i les places a triar. Després de l’acte públic de tria de places, es farà la publicació al DOGC del nomenament abans de finals de novembre.


CONCURS-OPOSICIÓ D’ESTABILITZACIÓ


- La idea és publicar abans de finals de novembre. Si es fes públic abans del nomenament del concurs de mèrits, com hi ha 20 dies per presentar-se, en tot cas abans que acabi aquest termini, ja s’hauran publicat aquests.

- Les proves es realitzaran al voltant de març de l’any 2023. Cal tenir en compte que des de Funció Pública es vol fer l’abans possible i al març és la proposta sindical com de màxim endarreriment.


DECRET LLEI 14/2022 DE PROMOCIÓ INTERNA


- La IAC estem negociant amb diferents grups parlamentaris per aconseguir que es convalidi al Parlament l’abans possible. Hem de tenir en compte que això per a la IAC-CATAC és aconseguir un precedent que es mantingui en el temps i que aquesta es pugui convocar amb aquestes condicions o millors de manera continuada. Si aquest no es convalidés, no es podria convocar la promoció interna, i els aprovats sense plaça de la convocatòria 242, no podrien estar en expectativa de destinació. Si es convalida a temps, es publicarà la convocatòria de promoció interna al mateix temps que el concurs-oposició d’estabilització.


Des de la IAC, seguim treballant per l’estabilització del personal en frau de llei i pel conjunt del personal de les administracions públiques.



LES QUE HI SOM ENS QUEDEM.




bottom of page