top of page

Cataccrac Vulnerabilitat Interior


Nota sobre les noves no-mesures Covid.


Tant el Ministeri de Sanitat com el Departament de Salut, les autoritats sanitàries, han decidit que no hi ha pandèmia Covid, en conseqüència s’han dictat una sèrie d’in

struccions en l’àmbit laboral de la Generalitat de Catalunya i en el Departament d’Interior en aquest sentit. Així doncs, en uns despatxos s’ha decidit que la gent ja no vagi a l’hospital, que ja no contagia i que ja no pot emmalaltir d’unes de les pandèmies més greus que s’han viscut en els darrers 100 anys i que portem dos anys arrossegant. En definitiva, ha guanyat el model neoliberal i tothom a treballar per sobre de la salut de la comunitat, com va dir cert ex-director general del FMI: “es el mercado, amigo”. Traslladant així, el pes de la cura i el risc a la responsabilitat individual deixant les institucions lliure de responsabilitats.


Sobre la darrera instrucció del Secretari General cal destacar que el dia 20 de maig és el darrer per a sol·licitar la nova valoració de vulnerabilitat a través de l’adreça consultasalut.interior@gencat.cat que marca la Instrucció 2/22 de FP per a poder optar als 5 dies de teletreball setmanals. Si es denega la vulnerabilitat o no es fa la sol·licitud s’haurà de fer treball presencial fins a tenir autorització per a poder fer el màxim de dos dies de teletreball a la setmana. Com dèiem abans, la norma dels despatxos ja no distingeix quasi la vulnerabilitat.


Us adjuntem el quadre actualitzat que elabora el Ministerio de Salud i que és la guia per determinar les vulnerabilitats.


Aquesta guia d’actuació s’ha anat modificant al llarg de la pandèmia, per tant, les valoracions de fa un any, no són les mateixes que les actuals.


Tot i això, els Serveis de Prevenció del Departament d’Interior han realitzat una excel·lent tasca en la nova Avaluació de Riscos que també obligava la Instrucció 2/22 de FP. Es mantenen totes les recomanacions que teníem amb anterioritat, perquè aquí s’ha entès, que per molt que es vulguin tapar els ulls, la pandèmia encara cueja. I és important ser cautelosos i seguir amb la guàrdia alta. Per tant, l’Avaluació de Riscos del Departament d’Interior és molt curosa en aquest sentit i si es compleix adequadament minimitzarem el màxim el risc de contagi a la feina.


Us en recomanem la seva lectura. Es troba a la Intranet del Departament a través d’aquest enllaç. I en l’apartat de notícies de la Intranet del Departament.


Ens trobem com quan finalitza una retenció a l’autopista, és quan més risc hi ha de patir un accident perquè tothom vol córrer, per això cal extremar encara més les precaucions.


Ara més que mai, cuidem-nos!



Qualsevol dubte o consulta, seguim treballant a través del mail interior@catac.cat


Més informació a catac.info/interior

bottom of page