top of page

MESA SECTORIAL GENER

Updated: Jan 17, 2023


Primera Mesa Sectorial de Negociació d’Administració i Serveis de l'any, i sembla que no comencem gaire bé. Negociació, cap ni una. I de tots els punts de l’ordre del dia proposats, s’ha quedat en un. Tenim un problema gravíssim amb el Departament d’Educació i els nomenaments de funcionaris de mitja jornada, i aquí Funció Pública diu que no pertoca, que és qüestió del grup d’estabilització. IAC-CATAC ho negociarà en tots els àmbits on estem per tal que les irregularitats i il·legalitats del Departament d’Educació es corregeixin de manera immediata.


L’únic tema que ha acceptat Funció Pública és el que ha aportat IAC-CATAC sobre el calendari laboral 2023. IAC-CATAC demana negociar la compensació del dissabte festiu (24 de juny), la recuperació o no del festiu de més que hi ha al calendari laboral i la compensació dels festius del 24 i 31 de desembre 2023, que cauen en diumenge. Funció Pública no vol compensar el dissabte festiu, ofereix les mateixes possibilitats de recuperació del festiu afegit al 2014 i, en relació a la compensació del 24 i 31, obre una nova possibilitat: passar el “festiu” al dia laborable següent: del 24 al 27 i de l’31 al 2 de gener, o mantenir el mateix que al 2022, afegir les hores d’aquests dos dies a la borsa d’assumptes personals. Encara hi ha pendent de resoldre la compensació del 24 i 31 del col·lectiu de veterinaris d’escorxadors.


Aquest tema es tancarà a la Sectorial de febrer, per això us demanem que ens feu arribar la vostra opinió en relació a la forma menys dolenta de recuperació del festiu afegit i de la compensació del 24 i 31 (APs o festiu següent) a sindicat@catac.cat o bé a l’enllaç sindical del Departament.


Finalment, tots els altre temes han quedat al torn obert de paraules, per tal de no comprometre l’Administració. IAC-CATAC hem deixat palès que el Departament d’Educació no està complint el pacte de la MEPAG sobre els auxiliars administratius del concurs de mèrits d’estabilització. Deixant-los a mitja jornada. Instem al Departament d’Educació que està realitzant l’estudi pactat, amb la seva rapidesa característica, l’acabi al més aviat possible per donar solució immediata a la problemàtica de nomenar a mitja jornada. El personal PAS no és personal docent i no el regeix la mateixa normativa, cosa que sembla que a Via Augusta no entenguin.


També denunciem que hi ha departaments que no estan complint allò pactat amb Funció Pública a la MEPAG, i que hi ha personal interí que està sent cessat pels processos d’estabilització. Se’ns diu que s’està demanant informació, però mentrestant els departaments estan fent fora la gent i incomplint flagrantment els pactes de la Mesa de Negociació, on es deixava l’opció de crear places de reforç per al bon funcionament de l’Administració i del traspàs de tasques. IAC-CATAC segueix lluitant perquè CAP INTERINA AL CARRER.


Sobre la promoció interna, Funció Pública ha assegurat que no faran cap moviment per prudència fins que no estigui enllestit el projecte de llei del Decret Llei 14/22 que va validar el Parlament de Catalunya el passat desembre. Sembla que estan negociant a alt nivell perquè aquest es faci al més ràpidament possible i, per tant, tampoc ens han confirmat que no coincideixin en dates amb els exàmens d’oposició d’estabilització. Des de la IAC-CATAC hem demanat que hi hagi resposta abans de la finalització de les inscripcions -aquest divendres 20 de gener a les 9h del matí. En aquest sentit, si no hi ha resposta, informem -com a opció personal- que el personal funcionari que es vulgui presentar al concurs oposició d’estabilització té la possibilitat d’inscriure’s sense abonar la taxa, ja que el programa d’inscripció ho permet, i fer el pagament un cop surti el llistat provisional d’admesos i exclosos, que aleshores potser ja hi haurà resposta sobre les dates d’examen i, amb tota la informació, decidir a quins processos presentar-se.


Així mateix també s’està analitzant la convocatòria 243 de personal subaltern. Encara no hi ha res tancat. Tant bon punt hi hagi més notícies, us les farem arribar.


I sobre la demanda de les 35 hores, avui no tocava parlar-ne, segons FP... Hi estem en negociacions en un grup de treball específic, però lluitarem perquè es dugui a terme durant aquest any, perquè ja toca corregir aquest dèficit i greuge comparatiu.




bottom of page